RSS

FESTCAT A ESTERRI D’ANEU: DANSÀNEU (del 10 al 16 de juliol)

03 jul.
20 ANYS DE DANSA: “EL DANSÀNEU”

Fa 20 anys que molts pugem a Esterri a ballar!


Esterri, les valls i la seva gent ens acullen, obrint-nos totes les portes que facin falta per viure, experimentar, compartir i rebre els estímuls necessaris per poder realitzar aquesta pràctica.

Aprendre i aprofundir danses, conèixer el context que les envolta, improvisar-les, treballar-ne la tècnica, descobrir-les i practicar-ne els procediments que fem servir per ensenyar-les i gaudir-les… tot plegat amb el gest i el moviment d’avui.


La dansa és una art, és una tècnica; però sobretot és un dels llenguatges més primaris de la persona. Ballem a la panxa de la mare, als braços del pare, caminant amb un amic, a la festa del poble… i ballant expliquem els nostres pensaments i sobretot les nostres emocions i sensacions. El gest és propi, individual o col•lectiu i té un caràcter definit segons l’entorn: és un signe d’identitat.


La dansa tradicional també és evolució, canvi, contemporaneïtat: és d’avui. I la tradició és percepció: percebre per deixar fluir les emocions i sensacions i trobar l’expressió, simple i directa d’aquest cos mental, orgànic i energètic. La dansa és en el gest més simple, en l’encontre més inesperat, en l’actitud d’un moment, en la mirada més subtil, en la vida quotidiana.La dansa és una art del moment, una art irrepetible. En la dansa dels dansauencs, hi ha molts moviments sorgits d’Esterri, referents trobats en aquestes valls… tant a l’hora de les classes com a les nits a la vela de la Festcat, al pub, al riu, a l’hora de menjar i fins i tot en la respiració de l’aire, que sens dubte ens dóna un tros de vida!


Aquest estiu volem celebrar-ho ballant el nostre repertori, ric i variat, i el d’aquest extens territori: aquest estiu la ballem junts!. Convidem a venir a tota la gent que heu passat per aquí i a tothom que vulgui descobrir aquest punt de trobada dels que tenim passió per la dansa!

Veniu a celebrar els 20 anys de la Festcat!
Per altra banda, la Festcat de Música viatja des de les ribes de la Mediterrània fins a les Valls d’Àneu. Després de quinze anys de trajectòria en solitari, enguany la música i la dansa es donen la mà. Una parella perfecta per a una setmana intensiva plena de sons i moviment que omplirà els carrers d’Esterri d’Àneu. Dies d’estiu en què músics d’aquí i d’arreu ens convidaran a compartir experiències, descobrir i intercanviar melodies, i establir vincles i refermar il•lusions. Dies d’estiu en què la música serà el fil conductor: cercaviles, sobretaules, balls de nit, matinades, glosades…


La música és viva i es mou. Viatja i evoluciona. S’encomana i es contagia. D’Occitània al País Valencià, de Galícia a les Illes Balears. Esterri d’Àneu serà, durant una setmana, una cruïlla de músiques i de tradicions on conviuran dos llenguatges universals: la música i la dansa.

Anuncis
 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: